Horner: “Mercedes moet denken aan een rijderswissel”

Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing, zegt dat Mercedes moet gaan beslissen als het huidige rijdersduo (Hamilton en Rosberg) een goede keuze is voor de toekomst. Lewis Hamilton en Nico Rosberg crashte immers opnieuw, na bijvoorbeeld een eerder incident in Spanje, tegen elkaar in de GP van Oostenrijk.

Lewis Hamilton won de GP van Oostenrijk, nadat hij in de laatste ronde contact maakte met Nico Rosberg in bocht twee. Die laatste moest met schade de race afwerken. Rosberg moest Verstappen en Räikkönen nog voorbij laten gaan, waardoor het verschil tussen beide Mercedes rijders weer kleiner werd.

Christian Horner heeft ook zijn mening gegeven op de incidenten tussen beide Mercedes rijders. “Ze moeten zich bij Mercedes afvragen als het mogelijk is om op lange termijn door te gaan met de huidige rijders”, zegt Horner.

Het contract van Nico Rosberg verloopt aan het einde van dit seizoen, maar Mercedes reageerde al dat de botsing in Oostenrijk geen impact heeft op de onderhandelingen.

“Met hun huidige situatie, met deze competitiviteit, zullen deze problemen nog eens voorkomen. Het probleem zal niet geïsoleerd worden na deze ene race”, gaat Horner verder. “Het is wel een aantrekkelijk element voor deze sport. Het is geweldig om de dominante wagens tegen elkaar te zien strijden.”

Christian Horner heeft zelf ook ervaring met een dergelijke situatie zoals ze het bij Mercedes nu kennen. Gedurende vijf jaar moest Horner ook zijn rijders Sebastian Vettel en Mark Webber in toom houden. Horner vindt het in ieder geval moeilijk om te kiezen voor teamorders. “Dan wordt het enorm moeilijk. Hoewel die rijders zeggen dat ze rijden voor het team, zijn ze concurrenten van elkaar en rijden ze vooral voor zichzelf. Ze gaan immers voor de grootste prijs in de motorsport.”

“Mercedes zal kiezen voor wat het beste is voor het team. Ze hebben een grote marge op de rest van het veld. Het is in ieder geval interessant om twee teamgenoten te zien die niet de beste vrienden zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}