Horner: “Ricciardo is als een oudere broer voor Verstappen”

Volgens Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing, heeft Daniel Ricciardo zich afgelopen seizoen gedragen als een oudere broer voor teamgenoot Max Verstappen.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen werden teamgenoten voor aanvang van de GP van Spanje. De jonge Nederlander maakte promotie van Toro Rosso naar Red Bull Racing, terwijl Daniil Kvyat de omgekeerde beweging maakte.

Ricciardo en Verstappen creëerden zowel op als naast het circuit een goede relatie. Ricciardo verklaarde dat de komst van Verstappen ervoor zorgde dat hij op een hoger niveau presteerde. Christian Horner hecht veel belang aan de goede band tussen zijn rijders.

“Het belangrijkste is dat er respect is”, vertelt Horner tegenover Autosport. “We verlangen niet dat ze samen uit eten, maar wel dat ze elkaar en het team respecteren. Beide rijders hebben dat exact gedaan. Dat hun relatie verder gaat dan dat is alleen maar een voordeel voor ons.”

“Daniel was in verschillende manieren haast een oudere broer van Max. Hun feedback is erg gelijkend en de eisen van de wagen zijn ook zo goed als dezelfde. Ze geven hetzelfde commentaar over de wagen. Voor de mensen in het team is het ideaal dat beide rijders hetzelfde vragen van de wagen.”

Daarnaast waren Ricciardo en Verstappen erg aan elkaar gewaagd. Ricciardo (220 punten) won het duel nipt van Verstappen (191 punten). Verder was Ricciardo één keer meer de betere van zijn teamgenoot in de race. Tijdens de kwalificaties was het verschil groter. Daarin was Ricciardo elf keer de betere, Verstappen zes keer.

Horner beseft dan ook dat het erg moeilijk is om zijn twee rijders te scheiden volgens hun prestaties. “Het ene weekend was de ene beter, het andere weekend was het dan de andere. Het was steeds in balans, afhankelijk van het circuit.”

Mocht het in 2017 zo ver komen dat beide rijders kunnen vechten om de wereldtitel, dan pleit Horner voor “simpele” regels binnen het team. “We zullen de situatie race per race bekijken. Dat heb ik steeds zo gedaan”, zegt Horner. “Er zijn al genoeg regels zoals het nu is. Hou het simpel, dat is altijd mijn filosofie geweest om deze sport aan te pakken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print