HRT vreest zich niet te kunnen kwalificeren

De eerste oefensessies voor de GP van de Verenigde Staten van Amerika zijn ondertussen verreden, maar bij HRT staan ze niet te springen voor de kwalificatie.
Zo vreest Pedro de la Rosa dat ze bij HRT te traag zullen zijn om tijdens de kwalificatie binnen de 107%-regel te blijven. Dat is noodzakelijk om morgen aan de start te mogen verschijnen van de race.

Zo was Pedro de la Rosa zijn snelste ronde meer dan zes seconden trager dan de besttijd van Sebastian Vettel. Het verschil bedroeg 6,892%. Net binnen de 107%-regel dus.

“Ik heb er niet alle vertrouwen in,” aldus Pedro de la Rosa tegenover Autosport. “Het is echt een marginaal verschil.”

“Alles zal ervan afhangen of we onze banden optimaal kunnen laten functioneren binnen het vooropgestelde temperatuurvenster. Dat kregen we op vrijdag duidelijk niet voor elkaar. Dat is ons grootste probleem.”

“We zijn trager dan op andere circuits omdat we onze banden niet correct kunnen laten functioneren. Zowel bij de prime als de option ondervinden we moeilijkheden. Het lijken wel nieuwe banden, zelfs nadat we er meer dan tien ronden mee hebben gereden.”

“De evolutie van het circuit is zo klein omdat er geen bandenslijtage is. Het circuit houdt weinig rubber vast,” besluit de Spanjaard.

Indien HRT zich niet kan kwalificeren dan zou dat de eerste keer zijn sinds de GP van Australië, de openingsrace van het seizoen, dat HRT niet aan de start verschijnt.
a:1:{s:9:”file_name”;s:21:”de_la_rosa_USA_kl.png”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print