Hülkenberg op weg naar Renault?

Nico Hülkenberg werd eerder dit seizoen reeds bevestigd bij Force India, maar de Duitser is toch in gesprek met Renault. Achterstaande betalingen zorgen er immers voor dat Hülkenberg op vrije voet is.

Frédéric Vasseur, teambaas bij Renault, bevestigde zondag dat ze gesprekken voeren met Nico Hülkenberg tegenover Canal+.

Bij Force India heeft Nico Hülkenberg nog een contract voor het komende seizoen, maar daar zou hij onderuit kunnen. Het team zou enkele financiële afspraken niet nagekomen zijn.

Renault liet al vaker blijken dat het op zoek is naar een ervaren rijder voor het seizoen 2017. Het was eerder al in gesprek met Sergio Pérez, teamgenoot van Hülkenberg bij Force India, en Carlos Sainz. Het Franse team kon beide rijders niet vastleggen. Daardoor lijkt Nico Hülkenberg nu de beste kandidaat voor het zitje bij Renault.

Vasseur bevestigt de gesprekken, maar zegt dat er nog niets concreet is. “Als we alle rijders vastleggen waarmee we spreken, dan kunnen we een elftal maken”, lacht Vasseur. “Hülkenberg is een optie, maar we hebben ook nog twee of drie andere mogelijkheden.”

Een andere kanshebber is Esteban Ocon, die al het hele jaar gekoppeld wordt aan Renault voor 2017. Ook Jean-Eric Vergne zou een mogelijkheid zijn volgens sommige bronnen. De Fransman reed de afgelopen twee jaar geen Formule 1, maar heeft wel al ervaring opgedaan bij Toro Rosso. Nog een Fransman die kans maakt op het zitje, is Pierre Gasly. Gasly rijdt momenteel nog GP2.

De huidige rijders, Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, kregen nog geen duidelijkheid over hun toekomst.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022