“Huidige deal met Azerbeidzjan is onaanvaardbaar”

De organisatoren van de GP van Azerbeidzjan hopen op een betere deal als ze hun contract met de Formule 1 verlengen.


Sinds 2016 zakt de Formule 1 af naar Azerbeidzjan. Vorig jaar zorgde het stratencircuit in Baku voor een knotsgekke race nadat de strijd tussen de twee titelrivalen Hamilton en Vettel een absoluut hoogtepunt bereikte.

Het huidige contract loopt af in 2020 en Minister van jeugd en sport van de Azeri’s, Azad Rahimov, wil daar nog vijf jaar bijdoen maar dan wel aan verbeterde voorwaarden. De onderhandelingen zullen starten na de race van dit jaar.

“Binnen de drie maanden na de race moeten we een antwoord geven aan de bazen van de Formule 1 of we ons contract willen verlengen tot 2025,” aldus Rahimov tegen het Tass nieuws agentschap.

“Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat onze huidige overeenkomst onaanvaardbaar is, de nieuwe bazen van de F1 zullen het daar ook mee eens zijn.”

“We zijn nog in gesprek over een aantal commerciële voorwaarden, sponsorrechten en de prijs die we moeten betalen. Ik denk dat zowel wij als de bazen van de Formule 1 graag zouden hebben dat de race hier blijft,” besluit Rahimov.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA