Hulkenberg: “Dit rondje was even goed als mijn polepositie in 2010 in Brazilië”

Nico Hulkenberg was overduidelijk zeer tevreden over zijn kwalificatierondje. De Duitser vergeleek zijn snelste ronde in Bahrein met zijn kwalificatierondje waarmee hij in 2010 de polepositie voor de GP van Brazilië veroverde.

“Dit was samen met mijn rondje in Brazilië 2010 mijn beste kwalificatierondje ooit,” zei Hulkenberg na de kwalificatie. “Zeker hier op een circuit waar ik altijd problemen ondervond tijdens de kwalificatie. Deze keer verliep het echter bijzonder goed. Het was bijzonder mooi, een uitstekend rondje.”

Het rondje in Bahrein mag dan wel niet goed genoeg geweest zijn voor de polepositie, Hulkenberg reed de zevende tijd, hij was er wel erg blij mee.

“Ik ben erg blij, ik ben positief. Ik denk dat we op vrijdag reeds toonden dat de snelheid over een rondje goed was, dat de wagen ertoe in staat was om over een ronde snel te gaan. Het zit erin. Ik denk dat het momenteel ons sterke punt is.”

De kwalificatie mag volgens Nico Hulkenberg dan wel erg goed verlopen zijn, ‘The Hulk’ beseft echter ook dat het vandaag is dat telt.

“De langere runs en het bandenmanagement zijn belangrijk, dat zullen we tijdens de race ontdekken. In Shanghai hadden we wat problemen maar de lange runs op vrijdag verliepen goed. We hebben na Shanghai wat wijzigingen gedaan. Ik hoop dat het tijdens de race dan ook beter zal gaan. Zondag zal een echte test worden,” besluit Hulkenberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner