Hulkenberg: “Ik heb mijn F1-toekomst niet meer zelf in de hand”

Nico Hulkenberg benadrukt dat hij zijn eigen F1-toekomst niet meer in eigen handen heeft maar hij ziet wel nog enkele realistische mogelijkheden om deel uit te blijven maken van de grid in 2020.


Donderdag liet Haas in Singapore weten dat het ook in 2020 verder gaat met Romain Grosjean en Kevin Magnussen achter het stuur. Daarmee is voor Nico Hülkenberg ook meteen de meest voor de hand liggende mogelijkheid voor een zitje volgend jaar gaan vliegen.

De goedlachse Duitser moet zijn pijlen dus op andere doelen richten en vermits de zitjes bij Red Bull en Toro Rosso hoogstwaarschijnlijk verdeeld worden onder rijders uit de eigen opleiding, blijven Alfa Romeo en Williams over.

“Ik denk dat je zelf wel ziet wat er nog vrij is en wat er beschikbaar is,” aldus Hulkenberg. “Ik denk dat vrij duidelijk is dat ik het voor een groot deel niet meer in eigen handen heb.”

“We hebben nog wat tijd nodig en ik denk dat er nog wel kansen en realistische mogelijkheden zijn, maar in dit spelletje ben je nooit zeker.”

Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner was er van de kant van Haas wel interesse in de diensten van Hulkenberg maar het is nooit echt concreet geworden.

“We zijn er niet uitgekomen met Haas,” gaat Hulkenberg verder.

“Haas was zeker een optie en we waren aan het praten, dat is geen geheim denk ik. Het is nu gewoon niet gelukt om tot een overeenkomst te komen.”

Alfa Romeo komt in beeld door zijn goede relatie met teambaas Fred Vasseur. Hulkenberg kent hem nog van zijn F2- en F3-tijd en hij was ook de man die hem destijds bij Renault bracht.

Williams is ook een mogelijkheid, hij debuteerde namelijk in de F1 bij de formatie uit Grove. “The Hulk” zegt niet meteen “neen” maar Williams is anno 2019 een team in crisis.

“Hoe graag ik ook verder wil gaan in de F1, voor mij moet het zinvol zijn. Het moet redelijk zijn,” gaat hij verder.

“Het moet de juiste deal zijn. Ik ben niet wanhopig om in de F1 te blijven en gewoon alles te nemen. Ik negeer of respecteer Williams nu niet, ik bedoel in het algemeen, globaal gezien, zelfs met Haas, dat is voor mij het allerbelangrijkste”.

Een andere raceklasse, zoals bijvoorbeeld Formule E heeft Hülkenberg nog niet overwogen.

“Er is wel wat wat interesse geweest van mensen in de Formule E maar ik heb het nooit echt nagestreefd.”

“Ik zit met mijn hoofd nog steeds hier. Het is iets dat ik enkel zou overwegen als het hier niet goed zou gaan maar nu nog niet,” besluit Hulkenberg

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022