Hulkenberg moet op zoek naar een nieuw team

Nico Hulkenberg kondigde vandaag aan dat hij volgend seizoen niet voor Williams zal rijden.
De jonge Duitser bezorgde Williams in Brazilië haar eerste pole in vijf jaar tijd. Toch was het niet voldoende om ook volgend jaar voor Williams te rijden.

Volgens Autosport wou Williams Hulkenberg wel een nieuw contract van meerdere jaren aanbieden maar zou Hulkenberg dan eerst volgend jaar een seizoen voor Hispania Racing moeten rijden.

“Ik vind het echt jammer, ik had graag bij Williams gebleven,” zei Hulkenberg. “Ik wil het team voor deze fantastische periode bedanken en wens hen het allerbeste voor de toekomst.”

Voorlopig is het uitkijken voor welk team Hulkenberg eventueel zal uitkomen. Manager Willi Weber zou alvast in gesprek zijn met meerdere teams.

“Ik ben in onderhandeling met enkele andere teams. Nico zal een F1-zitje hebben in 2011,” luidde het bij Willi Weber.

Het is maar de vraag waar Nico zal terechtkomen. Bij Lotus en Force India zijn er nog zitjes vrij, alsook bij Renault. De kans dat Hulkenberg voor Renault zal rijden is echter klein, aangezien op het eerste zich Vitaly Petrov veel kans maakt om zijn contract te verlengen.

Virgin is uiteraard ook nog een mogelijkheid, maar daar maken Guido Van der Garde en onze landgenoot Jerome d’AMbrosio het meeste kans.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print