Hulkenberg: “Overwinning Le Mans bewijst mijn talent”

Volgens Nico Hulkenberg bewijst zijn overwinning tijdens de 24u van Le Mans het talent waarover hij beschikt.

Nico Hulkenberg werd ooit getipt als toekomstig wereldkampioen in de Formule 1. De de Duitser kon na het behalen van de GP2-titel in 2009 de hooggespannen verwachtingen echter nooit inlossen. Vooral de teams waarvoor hij tot dusver in de Formule 1 heeft gereden verhulden naar eigen zeggen zijn talent.

Even zag het er echter naar uit dat Hulkenberg dan toch voor een topteam zou kunnen rijden. Ferrari verkoos in 2014 echter Raikkonen boven Hulkenberg, waarna hij ook nog eens naast het zitje greep bij Lotus. Daarvoor staken uiteraard de oliedollars van PVDSA, de sponsor van Pastor Maldonado, voor iets tussen.

Volgens Hulkenberg bewijst zijn overwinning tijdens de 24u van Le Mans dat hij over het nodige talent beschikt om bij een topteam te rijden.

“Ja ik denkt het,” antwoordde Hulkenberg op de vraag van F1i of zijn overwinning in Le Mans zijn talent heeft bewezen. “We beschikten over een wagen die in staat was om te winnen en we hebben het gedaan, al ligt dat uiteraard niet alleen aan mij. Ik had twee uitstekende teamgenoten die het eveneens fantastisch gedaan hebben. Dit is dan ook een sport waarbij een overwinning niet toe te schrijven is aan een individu, iedereen moet succesvol zijn. Die 24 uur zijn echt enorm goed verlopen.”

“Het was goed, ik heb van elk moment genoten. Ik heb veel plezier beleefd, het is erg leuk om met die wagens te rijden, zeker op een groot circuit zoals dit,” aldus Hulkenberg.

Daags nadien leek Hulkenberg nog steeds niet echt goed te beseffen dat gij gewonnen had, dat bleek althans uit onderstaande tweet:

Komend weekend mag Hulkenberg alsvast opnieuw plaats nemen in de minder competitieve wagen van Force India. Echt lang nagenieten kan de Duitser dus niet …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer