“Ik begrijp de logica van Red Bull niet”

Jean-Eric Vergne begrijpt het beslissingsproces van Red Bull over de racezitjes niet.

Vergne reed het voorbije seizoen samen met Daniil Kvyat bij Toro Rosso. Kvyat debuteerde en kreeg aan het einde van het seizoen meteen promotie. Kvyat mag volgens seizoen immers voor Red Bull rijden.

Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. zullen dan weer de racezitjes bij Toro Rosso innemen, wat betekent dat er geen plaats meer is voor Jean-Eric Vergne. De Fransman begrijpt de beslissing van Red Bull echter niet.

“Niets is logisch,” zei Vergne tegenover Autosport. “Vorig jaar kende ik de reden waarom Ricciardo en niet ik naar Red Bull gepromoveerd werd. Dit jaar vermoed ik dat er politieke motieven spelen.”

“Ze zeggen steeds dat het de punten zijn die tellen. Ze wisten dat ik 5 kilo meer weeg dan mijn teamgenoot en dat dit tijdens de kwalificatie een verschil geeft van zo’n twee tienden. Ze kennen ook mijn technische problemen waardoor ik geen punten kon scoren.”

“Ik denk dat ik een enorm sterk seizoen gereden heb, zeker in vergelijking met vorig jaar. Jammer dat ik echter zoveel technische problemen had want anders had ik nog meer punten behaald en had het misschien in mijn voordeel uitgedraaid.”

Vergne verzamelde het voorbije seizoen 22 punten, Kvyat 8 punten. Toch is het dus Vergne die zonder racezitje zit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print