“Ik begrijp niet waarom Mercedes de Formule E verlaat, ze zetten volop in op elektrische auto’s”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Alejandro Agag, voorzitter van de Formule E, begrijpt niet waarom Mercedes aan het einde van volgend seizoen zal stoppen met hun fabrieksteam in de elektrische raceklasse.

Aan het einde van 2022 zal Mercedes de stekker uit haar fabrieksteam in de Formule E trekken, net voor de introductie van de derde generatie FE-bolides die in 2023 hun debuut zullen maken. 

Mercedes liet al weten dat het zich volledig wil concentreren op de Formule 1 omdat het naar eigen zeggen het snelste laboratorium voor de ontwikkeling en het testen van duurzame en uitbreidbare technologieën voor de toekomst is.

Agag vindt die strategie nogal tegenstrijdig met het feit dat de Duitse constructeur als doel heeft gesteld om tegen 2030 een volledige gamma aan elektrische voertuigen te hebben.

 “Persoonlijk kan ik hun beslissing niet begrijpen,” vertelde Agag aan ‘Motorsport TV’. ” Het is me gewoon een raadsel. Ze verkopen steeds meer elektrische auto’s, ze stoppen in 2030 met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren in het Verenigd Koninkrijk.”

“Om dan helemaal terug te gaan naar races met verbrandingsmotoren… . Misschien willen ze nog eens alles op alles zetten voor een laatste kunstje.”

“Ze willen deze laatste jaren genieten van het verbranden van brandstof en dan in 2030 komen ze misschien terug naar elektrisch racen. Waarschijnlijk al eerder. Maar ik kan de beslissing niet begrijpen, maar het is geen probleem.”

Mercedes is na Audi en BMW al het derde fabrieksteam dat stopt met de Formule E maar Agag maakt zich sterk dat andere merken zich zullen melden en hij onderstreept ook nog het belang van onafhankelijke spelers.

“We hebben andere fabrikanten die zeer binnenkort aan boord komen,” zei hij.

“We hebben fantastische onafhankelijke teams. Je moet kampioenschappen klaarstomen met alleen onafhankelijke teams. De Formule E is in geweldige vorm.”

Bij Mercedes is onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan de slag en over zijn toekomst na 2022 is nog niets bekend. Eerder deze maand mocht hij alvast testen met een IndyCar-bolide van McLaren.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022