“Ik ben geen fan van tanken tijdens pitstops”

De Mexicaanse F1-piloot Sergio Perez is geen groot voorstander van het opnieuw invoeren van bijtanken tijdens de pitstops.


“Ik heb het om eerlijk te zijn nooit eerder ervaren, ik heb dan ook geen belangrijke argumenten om het opnieuw in de F1 te introduceren,” aldus Sergio Perez.

“Hoe meer we echter veranderen, des te groter het voordeel dat de grote teams verkrijgen om de kloof uit te bouwen waarvoor we allemaal vrezen. We zullen zien wat we als sport in 2021 krijgen.”

“Bijtanken zal goed voor de race zijn maar zal het iets veranderen wanneer de verschillen in het rijdersveld zo groot zijn? Ik denk het niet.”

Sergio Perez is het er wel mee eens dat de huidige generatie F1-bolides te zwaar is. Vandaag de dag moeten de rijders immers met voldoende brandstof aan de race beginnen om de race uit te rijden.

“Ik denk dat ze wat te zwaar zijn, zeker wanneer je met 100 kilogram brandstof aan de race moet beginnen, dan is het te zwaar,” aldus Perez.

“Ik doe dit echter al negen jaar en onze problemen hebben dan ook vooral te maken met te weinig show die we leveren.”

“De toeschouwers willen een mooie show zien. Voor hen maakt het niet uit of we met 5 of 100 kilo rondrijden,” besloot Perez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022