"Ik had op de plaats van Vettel moeten zitten"

Paul di Resta, een Schotse DTM piloot, heeft vandaag kritke geuit op de selectieprocedures bij de F1 teams. Volgens de 22-jarige had hij en niet Sebastian Vettel de plaats bij Toro Rosso moeten gekregen hebben.

"Ik ben niet verrast dat Vettel een kans kreeg in de F1 maar ik had er meer recht op dan hem. Het is duidelijk een politiek spel. Ik ben nog jong maar ik moet eerlijk zijn met mezelf, ik kan niet blijven wachten op een plaatsje in de Formule 1. Eens ik de 25 gepasseerd ben en geen kans heb gekregen, moet ik me er bij neerleggen dat die opportuniteit voorbij is."

Di Resta baseert zich op het F3 Euroseries kampioenschap dat hij twee seizoenen geleden won voor Sebastian Vettel. Die laatste zal Toro Rosso aan het einde van dit seizoen overigens alweer verlaten, hij schuift door naar zusterteam Red Bull Racing waar hij David Coulthard zal vervangen. Of di Resta met dit interview naar de plaats van Vettel hengelt, is niet helemaal duidelijk. Wel zeker is dat de jongeman overloopt van de ambitie en geen blad voor de mond neemt.

"Ik moet nu de DTM winnen en ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen lukken," aldus di Resta.