“Ik heb het ware potentieel van Raikkonen gezien”

Marco Mattiacci, de teambaas van Ferrari, blikt tevreden terug op de GP van Brazilië. Mattiacci zegt dat hij het ware potentieel van Raikkonen gezien heeft.

Raikkonen reed een uitstekende race in Brazilië. De Fin reed een zeer lange eerste stint en ging spaarzaam om met zijn banden. Hij zorgde er zo voor dat hij een pitstop minder kon doen. Tegen het einde van de race volgde er nog een leuk gevecht met teamgenoot Fernando Alonso en Raikkonen finishte uiteindelijk als zevende. Een mooi resultaat, wetende dat de Fin als tiende aan de race was begonnen.

Ook Marco Mattiacci is de prestatie van de Fin niet ontgaan. De teambaas van Ferrari was erg tevreden over de race van de Fin en zegt dat Raikkonen zijn ware potentieel getoond heeft.

“Ik denk dat we tijdens het raceweekend in Brazilië een erg goede Raikkonen gezien hebben. Hij reed een fantastische race, net als Fernando,” aldus Mattiacci. “Indien je ziet waar we vandaan komen, dan zou ik zeggen dat dit het eerste weekend was waar de wagen bij Kimi pastte en dat zagen we ook aan zijn race.”

“Kimi is zeer professioneel en hij heeft geen druk van mij nodig. We werken goed samen. Hij is een toprijder en we bouwen stap voor stap aan zijn toekomst. Hij weet goed hoe hij op druk moet reageren en ik ben zeer tevreden over zijn race,” besluit Mattiacci.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}