“Ik walg van de Formule 1, ze maakten entertainment van Romain Grosjean zijn crash”

Na de race nam Renault F1-piloot Daniel Ricciardo geen blad voor de mond. Bij het Nederlandse ‘Ziggo’ gaf hij aan erg teleurgesteld te zijn en te walgen van de Formule 1 omwille van wat ze met de crash van Romain Grosjean deden.


Na de horrorcrash van Romain Grosjean was de race bijna bijkomstig maar ‘the show must go on’ en na zevenenvijftig ronden was er in de persoon van Lewis Hamilton toch een winnaar. De rijders waren zichtbaar aangedaan door wat hun collega was overkomen en in een reactie bij ‘Ziggo’ zagen we een verontwaardigde Daniel Ricciardo.

“Ik wil het eigenlijk niet over de race hebben,” aldus Ricciardo. “Ik wil wel laten zien dat ik teleurgesteld ben en dat ik walg van de Formule 1. Het incident van Grosjean werd steeds weer opnieuw uitgezonden op TV.”

“Dat was helemaal respectloos en getuigde van geen medeleven, zowel voor zijn familie als voor de families van ons allemaal die aan het kijken waren. We moeten binnen een uur terug gaan racen en elke keer dat we naar de TV kijken zien we een vuurbal.”

“Zijn auto was in twee stukken gebroken. Ik bedoel maar dat we dat ook daags nadien kunnen bekijken, we hoeven dat niet vandaag te bekijken. Voor mij is dat entertainment, ze spelen met onze emoties en ik vond het vrij walgelijk.”

“Ik hoop dat andere rijders hun stem hebben laten horen maar als dit niet is hoe we ons allemaal voelen zou ik erg verrast zijn.”

Lewis Hamilton vond de crash van Grosjean angstaanjagend om te zien. “Vanuit het oogpunt van de rijders is het duidelijk wat voor risico’s we altijd nemen. Maar ik denk dat het voor de kijkers wel schokkend was.”

“Veel van hen hebben er denk ik geen benul van hoe gevaarlijk het is wat we doen. We zetten het ene weekend na het andere ons leven op het spel maar ik ben blij dat hij oké is en dat we er als sport lessen uit zullen trekken.”

Max Verstappen was ook onder de indruk van het ongeval en stelde dat Grosjean enorm veel geluk heeft gehad.

“Echt niet normaal, hij heeft echt geluk gehad. Nu zie je wel dat F1-bolides echt sterk zijn en ik was in het begin geen voorstander van die HALO omdat het er niet mooi uitzag maar vandaag heeft het wel iemand zijn leven gered.”

Als de interviewer vervolgens stelt dat de HALO niet meer ter discussie staat reageert Verstappen als volgt: “Sowieso niet, voor de veiligheid is het wel heel goed.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print