“Ik zeg geen nee tegen een terugkeer van Alonso naar McLaren”

Ron Dennis heeft tijdens een interview met de BBC te kennen gegeven dat hij zijn veto niet zou stellen tegen een eventuele terugkeer van Fernando Alonso.
Fernando Alonso reed gedurende één seizoen voor McLaren maar het was wel een seizoen dat de geschiedenisboeken zou ingaan.

De Spanjaard kwam over van Renault en vormde samen met Lewis Hamilton een rijdersduo. Voor Hamilton was het zijn allereerste seizoen in de Formule 1 en er heerste na enkele races meteen een serieus spanningsveld tussen Alonso en Hamilton. Een triest hoogtepunt daarbij was de kwalificatie in Hongarije (zie video onderaan dit artikel). Uiteindelijk verliet Alonso McLaren aan het einde van het seizoen om terug te keren naar Renault.

Aan het einde van het seizoen grepen bij piloten net naast de titel, ook al begonnen ze met een voorsprong aan de laatste race maar het was uiteindelijk Kimi Raikkonen die kon profiteren van de interne strubbelingen bij McLaren.

Ron Dennis blikte tijdens het interview met de BBC even terug op die periode maar vindt niet dat de problemen van toen een eventuele terugkeer van Alonso bij McLaren in de weg zouden mogen staan.

“Het doel van ieder F1-team is in eerste instantie races te winnen,” aldus Ron Dennis tegenover BBC Sport. “Wat de obstakels voor een team ook zijn die het weerhouden van het behalen van overwinningen, je zegt nooit nooit.”

Alonso heeft nog een contract bij Ferrari tot en met 2016 maar diverse geruchten hebben de Spanjaard reeds meermaals aan een mogelijke terugkeer naar McLaren gelinkt.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print