“Ik zou een overname van ons team door Renault goedvinden”

Romain Grosjean zou een eventuele overname van het Lotus F1 team door Renault alvast zien zitten.

Wat zijn de plannen van Renault met de Formule 1? Trekt de Franse autoconstructeur zich terug uit de sport of vergroot het haar engagement door een bestaand F1-team over te nemen?

Indien Renault daadwerkelijk een bestaand F1-team overneemt dan wordt vooral aan het Lotus F1-team en in mindere mate aan Toro Rosso gedacht. Lotus-piloot Romain Grosjean zou een eventuele overname door Renault alvast zien zitten.

“Het is altijd leuk om deel uit te maken van een constructeur die een eigen F1-team heeft en ik ben er zeker van dat Renault haar motor zal verbeteren,” aldus Grosjean. “Mercedes is momenteel zeker en vast de beste op de grid, maar volgend jaar is nog veraf in de Formule 1.”

Grosjean denkt ook dat het engagement van een constructeur voor een betere ontwikkeling van een F1-bolide kan zorgen.

“De ontwikkeling van de wagen verliep dit seizoen tot dusver niet zo goed als dat we gehoopt hadden. Het komt niet door de mensen die bij ons werken want we hebben heel wat goede ideeën in de pijplijn. Het CFD, de windtunnel en de ontwerpafdeling werken erg goed samen maar momenteel kunnen we de ontwikkelingen simpelweg niet naar het circuit brengen. Aan de andere kant, wanneer je overweegt om de renstal te verkopen, dan ga je niet massaal veel geld erin steken want nadien is het allemaal verloren.”

Grosjean genoot in het verleden als Franse racepiloot de steun van Renault. Bovendien is het huidige Lotus F1 team de opvolger van het vroegere Renault F1 team. Voorlopig blijft het echter afwachten wat Renault van plan is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}