Imola onderneemt actie tegen F1-deal Monza

Naast Monza is Imola het bekendste circuit van Italië. De beheerders van het circuit hadden graag de plaats van Monza ingenomen als organisator van de GP van Italië. Imola neemt daarvoor juridische stappen tegen de toewijzing van de GP aan Monza.

De concrete klacht van de mensen achter het circuit van Imola gaat over de onregelmatige toewijzing van overheidsgeld aan het circuit van Monza, waardoor de omloop nabij Milaan drie jaar langer het Formule 1-circus kan ontvangen.

“Het is oneerlijk dat er publiek geld gaat naar het circuit van Monza en niet naar ons”, zei de organisatie achter het circuit van Imola, dat in het verleden al de GP van San Marino organiseerde.

“We zijn net als Monza een automobielclub en staan qua accommodatie en naam op het zelfde niveau als hen. Het geld dat naar hen gaat, zouden wij dus ook moeten krijgen.”

Ondertussen vertelde Bernie Ecclestone aan ‘autosport.com’ dat de definitieve ondertekening van de deal die de GP van Italië in Monza moet houden, verschoven is naar een latere datum. De rechtszaak zelf start op 26 oktober in Italië.

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}