In 2015 opnieuw een vrouw in de Formule 1?

Krijgen we binnenkort opnieuw een vrouw op de startgrid van de Formule 1? We lijken vandaag de dag alvast een stap dichterbij te zijn gekomen.
Bernie Ecclestone droomt er al jaren van, een vrouw in de Formule 1. Het is echter al enorm lang geleden dat een vrouw nog eens op de startgrid van de Formule 1 verscheen. Bij Sauber willen ze daar echter iets aan doen.

Vandaag deelde de Zwiterse renstal immers mee dat ze Simona de Silvestro willen klaarstomen voor een racezitje in de Formule 1. Giedo Van der Garde krijgt er dus een belangrijke concurrent bij.

Silvestro zal bij Sauber een speciaal programma doorlopen dat uiteindelijk moet leiden tot een superlicentie. Ze was de voorbije jaren echter al actief in de Amerikaanse IndyCar Series.

“Dit is een enorm belangrijke stap om uiteindelijk mijn droom te kunnen realiseren,” aldus Simona de Silvestro. “Ik ben dan ook enorm blij met deze kans. Sauber is een team met een mooie historie in de Formule 1 en het is eveneens de enige Zwitserse renstal in de Formule 1. Beter dan dit wordt het niet. Ik wil Monisha Kaltenborn en Peter Sauber dan ook enorm hard bedanken voor hun steun en het vertrouwen dat ze in mij hebben.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”de_Silvestro_sauber_kl.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}