“In Abu Dhabi krijg je puur racen te zien, geen teamorders en er wordt niet ingehouden”

Volgens de organisatoren van de GP van Abu Dhabi is het niet erg dat de titelstrijd al voor de seizoensfinale in Abu Dhabi beslist is. Daardoor krijgen we volgens hen meer spektakel te zien.


Ook dit seizoen wordt de titelstrijd niet tijdens de laatste race van het seizoen beslist. Geen thriller van formaat dus op het Yas Marina Circuit. Volgens de organisatoren vormt dat echter geen probleem. Zij willen zelfs het liefst hun plaats op de kalender behouden.

“Zoals het nu is is goed voor ons,” aldus Yas Marina-baas Al Tareq Al Ameri, tegenover de nationale krant. “Eind november is een goede periode voor ons omdat het mensen motiveert om naar hier te komen, ze willen genieten en zien wat Abu Dhabi te bieden heeft.”

Dat de titelstrijd de voorbije vier jaar niet in Abu Dhabi beslecht werd vormt daarbij volgens Al Ameri ook geen probleem. We krijgen daardoor teams en rijders die vol het risico nemen en zich niet langer moeten sparen, wat tot meer spektakel leidt.

“We hebben het eerder al gezien dat dit niet veel afbreuk doet aan ons event,” vindt de Yas Marina-baas. “Het zorgt meestal voor een goede race. Je ziet dat de rijders voluit voor de overwinning mogen gaan zonder teamstrategie of teamorders die in de weg staan.

“Je krijgt puur racen te zien,” besloot Al Ameri.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print