“In de Formule 1 hebben we geen kinderen nodig maar echte mannen”

Adrian Sutil stuurt een waarschuwing uit richting de F1-paddock. Hij laat weten dat het gevaarlijk kan zijn om tieners zonder veel ervaring toe te laten in de Formule 1.
image
De voorbije maanden lijkt het wel alsof de teams steeds jongere piloten aanstellen om plaats te nemen in hun F1-bolides. Recent liet Red Bull nog weten dat Daniil Kvyat de opvolger is van Daniel Ricciardo bij Toro Rosso. Daarnaast liet ook Sauber weten dat het Sergey Sirotkin wil klaarstomen voor de Formule 1. Een zorgwekkende trend volgens Sutil.

Beide rijders hebben amper ervaring in de hogere raceklassen. Kvyat maakt zelfs meteen de overstap van de GP3 richting de Formule 1. Adrian Sutil maakt zich dus ernstig zorgen over deze tendens in de Formule 1.

“Het is niet eenvoudig om met een F1-bolide te rijden en wat heb je aan bagage om dat op je 17 jaar te doen? Hoeveel kennis en ervaring heb je dan? Misschien wat ervaring in de GP3 en dat is het dan,” aldus Sutil. “Dus ja, ik denk dat het misschien voor iedereen gevaarlijk is. Je rijdt immers met de snelste wagen ter wereld en die is niet eenvoudig te besturen. Zeker met de huidige banden is het erg technisch en je moet weten hoe ze werken. Soms hebben ze geen grip en beginnen ze te grainen.”

“Er is een bepaalde leeftijd en ervaring die je nodig hebt om met een F1-bolide te rijden. Dat is belangrijk,” besluit de Duitser.

Sutil vindt ook dat het negatief kan zijn voor de carrières van de jonge piloten die te vroeg in de Formule 1 willen stappen.

“Ja, ik denk dat het veel te vroeg is voor hen. Het zijn nog kinderen en we hebben hier volwassen opgegroeide mannen nodig in de Formule 1. Het is een zware business en het is soms jammer want soms brandt jong talent zichzelf hier op,” aldus Sutil. “Er is geen enkele reden waarom we rijders zo jong in de Formule 1 moeten steken. Uiteraard hebben we volgend jaar een F1-race in Rusland en zou het leuk zijn om een Russische rijder te hebben.”

Een kritische Adrian Sutil dus, maar er zit ongetwijfeld ook veel waarheid in zijn woorden. Feit is en blijft echter dat veel teams een jonge racepiloot in hun wagen steken omwille van het geld dat hij meebrengt. Al is ook dat niet altijd de drijfveer die de doorlsag geeft …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print