In Spanje werd duidelijk dat er een nieuwe wind door de F1 waait

De nieuwe Formule 1-CEO Chase Carey zegt dat het gebaar dat Ferrari en Kimi Raikkonen deden naar hun jonge fan niet mogelijk zou geweest zijn onder het bewind van de vorige F1-eigenaren.
F1-CEO Chase Carey en McLaren-CEO Zak Brown

De beelden van de jonge Tomas Danel die uitgenodigd werd in de box van Ferrari en zo zijn held Kimi Raikkonen kon ontmoeten zijn de wereld rondgegaan. Goedkope PR voor de ene, het bewijs dat de Formule 1 toch moeite doet om wat korter bij zijn fans te staan voor de andere. Wat er ook moge van zijn, het is nog niet vertoond in de F1, een sport die er om bekend staat behoorlijk achter te lopen als het gaat over interactie met de fans.

“We hebben al deze media-aandacht te danken aan het feit dat dat jongetje uit de tribunes werd gehaald om zijn idool te ontmoeten,” stelt F1-CEO Carey. “Ferrari heeft zelf het initiatief genomen omdat ze nu meer vrijheid hebben dan een jaar geleden. Ik heb niemand verplicht om het te doen, ze dachten dat het een speciaal moment kon worden en dat was het ook.”

Liberty Media had de Grote Prijs van Spanje uitgekozen om haar nieuwe “F1-experience” naar de fans te brengen. Ze willen dat de fans meer betrokken geraken bij het hele gebeuren. Het resulteerde in een fan zone met een kabelbaan, pitstop challenges en een kans om een plaats in de Minardi tweezitter te winnen.

Dat gecombineerd met een spannende race maakte de Grote Prijs van Spanje een geslaagd evenement volgens Carey.

“In Barcelona hebben we nog geen grote veranderingen doorgevoerd maar je kon toch al zien dat er een frisse wind waait met veel enthousiasme en energie.”

Liberty Media wil investeren in de fans maar wil er uiteindelijk natuurlijk ook iets aan verdienen.

“Als het goed uitgevoerd wordt moeten we er iets kunnen aan verdienen,” stelt de Amerikaan. “Met een platform van meer dan 100.000 mensen ter plaatse, televisie en sociale media moet dat mogelijk zijn. Er is een hoop mensen die er ook hun voordeel willen uithalen en dat moet ons de mogelijkheid geven om er geld uit te halen.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer