Incasseert Toro Rosso gridstraffen om Honda-motor voor Red Bull te verbeteren?

Red Bull Racing wil dat alles in het werk wordt gesteld om de Honda-motor te verbeteren met het oog op haar overstap naar de Japanse krachtbron in 2019. Daarbij hoort ook het incasseren van gridstraffen door Toro Rosso bij.


Het ziet er naar uit dat Toro Rosso als zusterteam van Red Bull Racing meer dan ooit een soort testlabo zal vormen. Toro Rosso rijdt momenteel al met Honda-motoren en aangezien grote broer Red Bull Racing volgend jaar eveneens met Honda-motoren zal rijden wil men zo goed mogelijk voorbereid zijn op komend seizoen.

De Honda-motor heeft nog steeds een serieuze achterstand op de motoren van Mercedes en Ferrari, op het circuit van Silverstone was dat naar verluidt bijna een seconde per ronde. Alles in het werk stellen om de motoren van Honda te verbeteren is dan ook de boodschap en daarbij hoort ook het eventueel incasseren van gridstraffen indien dit ertoe kan bijdragen dat de Honda-motor verbeterd wordt.

“Uiteraard laten we de keuze aan Honda,” aldus Red Bull motorsport-raadgever Dr Helmut Marko deze week tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

“Indien ze echter door hun ontwikkelingen een tiende vinden dan kunnen ze uiteraard upgrades introduceren tijdens de races. Zelfs wanneer we daardoor bestraffingen moeten incasseren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022