Indrukwekkend debuut Max Verstappen eindigt met rokende motor

Max Verstappen heeft een indrukwekkend debuut gemaakt tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan. Een rokende motor vormde echter een domper op de feestvreugde …

Kort na 3 uur Belgische tijd (of moeten we Nederlandse tijd zeggen?) was het zover, Max Verstappen reeds het circuit van Suzuka op en was daarmee de jongste F1-piloot ooit die tijdens een raceweekend in actie kwam. Dat eerste record heeft de Nederlander dus al beet, net zoals hij normaal gesproken ook de jongste F1-piloot aan de start van een F1-race zal worden.

Alle ogen van de F1-paddock waren dan ook op de Nederlander gericht en het mag gezegd worden, Verstappen maakte indruk. Na enkele installatierondjes verbeterde Verstappen stelselmatig zijn besttijd. De Nederlander reed uiteindelijk een tijd van 1.38.157 en dat was aan het einde van de sessie goed voor een twaalfde tijd. Een meer dan behoorlijk resultaat en zeker indrukwekkend voor iemand van amper 17 jaar.

Verstappen was immers slechts zo’n vier tienden trager dan teamgenoot Daniil Kvyat en Sebastian Vettel. Max reed 22 ronden, al hadden dat er ook iets meer kunnen zijn. Zes minuten voor het einde van de oefensessie moest hij immers zijn Toro Rosso met een rokende motor aan de kant moest plaatsen.

Een kleinde domper op de feestvreugde maar Max Verstappen was zichtbaar tevreden over zijn eerste oefensessie in de Formule 1. En ook bij Toro Rosso, het team waarvoor Max Verstappen rijdt, zijn ze duidelijk tevreden.

“Suzuka is een moeilijk circuit om onder de knie te krijgen. Juist daarom hebben wij Max hier de kans gegeven om te leren. Max heeft het heel goed gedaan”, zo zegt Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, tegenover de officiële website van Verstappen. “Hij heeft 22 ronden kunnen rijden en de baan leren kennen. Zodoende kan hij volgend jaar als hij hier voor Scuderia Toro Rosso komt racen vanaf de eerste meters snel zijn. Net zoals nu in Japan, zal Max dit jaar ook nog in USA, Brazilië en Abu Dhabi de eerste vrije training rijden om zich voor te bereiden op 2015. Bij de GP van Rusland is hij niet aanwezig, omdat hij dan een Formule 3-race op Imola heeft.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}