Indrukwekkende George Russell op P8: “Plots zorgde iets tijdens de kwalificatie dat het geweldig ging”

Williams Racing
Williams Racing

Tijdens de enige oefensessie voorafgaand aan de kwalificatie reed George Russell de traagste tijd. De Williams-rijder leek op de dool en had totaal geen vertrouwen in de wagen maar tijdens de kwalificatie keerde alles en slaagde hij erin om Q3 te halen en de achtste tijd te rijden.

Indrukwekkend, zo kan je best de ommekeer van George Russell noemen nadat hij tijdens de oefensessie geen vertrouwen had in zijn Williams F1-bolide. Ook tijdens de kwalificatie was dat nog deels het geval maar een erg goed rondje in Q2 zorgde bij Russell voor de ommekeer.

“Deze ochtend had ik tijdens de oefensessie helemaal geen vertrouwen in de wagen en nu staan we op P8!” zei een enthousiaste George Russel gisteren na afloop van de kwalificatie.

“Na de oefensessie moesten we beslissen of we de wagen gingen proberen verbeteren of dat we ons aan ons plan gingen houden en hopen dat het circuit beter bij onze wagen zou passen naarmate de omstandigheden veranderden, wat ook gebeurde.”

“Alles paste veel beter in ons ‘venster’ en ik voelde me comfortabeler en had vertrouwen wat er voor zorgde dat ik die één à twee tienden sneller was.”

Volgens Russell was het niet de eerste keer dat hij plots veel beter wist te presteren met de wagen, zelfs beter dan verwacht.

“Ik denk dat ik gewoonweg meer de wagen wil begrijpen alvorens ik weet hoe ik het maximale uit de wagen kan halen,” aldus Russell.

“Het ging allemaal plots veel beter. Mijn eerste rondje in Q2 was goed maar niet geweldig. Vervolgens zette ik tijdens mijn tweede rondje in Q2 een enorme stap vooruit.”

“We kregen de banden in een beter temperatuurvenster, we wisten exact wat we moesten doen tijdens de outlap. Ik reed veel beter, ik had een zeer goede positie met een kleine slipstream van Alonso die voor me reed. Al die dingen speelden in ons voordeel.”

“Uiteindelijk deden we het geweldig en nu draait alles rond de sprintrace. Het gaat niet eenvoudig zijn maar we moeten van bij het begin meteen agressief zijn,” besluit Russell.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen