Indrukwekkende prestaties van intermediate-regenband in China

De intermediate-regenband van Pirelli heeft tijdens de kwalificatie voor de GP van China indrukwekkende prestaties neergezet.
image
Tijdens Q1 reed Valtteri Bottas immers 316 km/u, een indrukwekkende prestatie wanneer je weet dat de omstandigheden op dat moment erg moeilijk waren. Pirelli gaf enkele cijfers vrij over de prestaties van de intermediates en full-wets.

Zo zouden de intermediates die op Valtteri Bottas zijn wagen gemonteerd waren zo’n 100 liter per seconden verwerkt hebben, wat neerkomt op 25 liter per band. Een erg indrukwekkende prestatie wanneer je weet dat intermediates slechts een profieldiepte van 2,5 millimeter hebben. Het toont nog maar eens aan waartoe F1-banden in staat zijn.

Ter vergelijking, de echte regenband van Pirelli kan zo’n 65 liter per band verwerken, in totaal 260 liter dus wanneer je de vier banden samentelt.

“Het was echt een moment dat me kippenvel gaf,” zei Paul Hembery in een reactie. “Daar rond draait het allemaal in de Formule 1.”

Paul Hembery liet ook nog weten dat de intermediate-band de enige band is die in vergelijking met 2013 niet werd aangepast.

“Deze prestatie onderstreept de pure moed en het groots talent van de huidige generatie F1-piloten. Het is dat wat de fans willen zien,” aldus de motorsportbaas van Pirelli.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}