Ingang pitstraat Zuid-Korea baart rijders zorgen

De rijders hebben vandaag voor het eerst kunnen kennismaken met het circuit waarop zondag voor het eerst de GP van Zuid-Korea zal verreden worden.
Daarbij zijn de rijders enthousiast over de verschillende uitdagingen die het circuit biedt, maar tegelijkertijd hebben ze ook al een mogelijk probleem opgemerkt: de ingang van de pitstraat.

Om de pits in te rijden moeten de wagens sterk vertragen in de laatste bocht en dat kan met veel wagens op de baan voor gevaarlijke situaties zorgen.

“Ik denk dat de ingang van de pits echt wel op de limiet is want het is een blinde bocht. Je kan niet zien of er iemand de pits inrijdt. Bovendien moeten die wagens veel trager rijden dan de wagens die buiten blijven,” zei Sebastian Vettel in een reactie. “Het kan zeker problemen geven wanneer je iemand probeert voorbij te steken en die wagen wil opeens in de pits rijden.”

Ook opnieuw op de baan komen zou eventueel voor enige problemen kunnen zorgen. Er ligt nog veel stof op de baan en het circuit is nog erg glad. Benieuwd wie het best met dergelijke omstandigheden kan omgaan tijdens de kwalificatie en de race.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed