“Inhalen is met de nieuwe F1-bolides bijna onmogelijk”

Volgens Nico Hulkenberg is het bijna onmogelijk om met de nieuwe F1-bolides in te halen.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen werd er hevig gediscussieerd of het nu eenvoudiger of moeilijker zou worde, om een andere wagen in te halen. Na de eerste race kunnen ook de eerste conclusies getrokken worden en die zijn op het eerste zich negatief. Veel inhaalmanoeuvres hebben we tijdens de GP van Australië immers niet gezien.

Nico Hulkenberg lag wel mee aan de basis van een spectaculaire fase in de race waarbij Esteban Ocon, Nico Hulkenberg en Fernando Alonso op een bepaald moment met drie wagens naast elkaar reden. Hulkenberg en Ocon waren tegelijkertijd Fernando Alonso aan het inhalen.

Het was één van de weinige inhaalmanoeuvres die we tijdens de race te zien kregen en daar is volgens Nico Hulkenberg een eenvoudige reden voor. Het is immers veel moeilijker om met de nieuwe F1-bolides in te halen.

Tijdens het slot van de race was Hulkenberg in zijn Renault bijvoorbeeld aanzienlijk sneller dan Esteban Ocon in de Force India. Toch geraakte Hulkenberg niet voorbij Ocon.

“Ik hoopte dat hij op zijn zachte banden problemen zou krijgen terwijl ik op de ultrasoft reed,” blikt Hulkenberg terug op zijn race. “Ik had echter snel door dat dit niet zou gebeuren.”

“Met deze wagens is de ‘dirty air’ enorm groot. Inhalen is dan ook zo goed als onmogelijk. Ik was ruim een seconde per ronde sneller maar het was simpelweg niet mogelijk,” besluit Hulkenberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer