Inkomensverlies van de Formule 1 treft ook de F1-teams

In 2017 leed de Formule 1 een aanzienlijk inkomensverlies en dat betekent dat er minder geld te verdelen valt onder de teams.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op


Uit de de cijfers die ‘The Formula One Group’ vrijgegeven heeft na de afsluiting van het boekjaar 2017 blijkt dat de inkomsten met ongeveer tien miljoen euro zijn teruggelopen ten opzichte van het vorige jaar.

Dat verlies is vooral toe te schrijven aan het feit dat het seizoen 2017 één race minder telde dan de jaargang ervoor en ook omdat een paar grote sponsors zoals Allianz en UBS hun overeenkomsten niet meer verlengd hebben. Nieuwe eigenaar Liberty Media verhuisde ook naar nieuwe kantoren in Londen en nam aanzienlijk wat nieuw personeel aan, op die manier gingen de bedrijfskosten ook de hoogte in.

Die terugval van de inkomsten blijft natuurlijk ook niet zonder gevolgen voor de teams. Zij zien hun deel van de koek slinken met om en bij de 38 miljoen euro.

“De terugval van de inkomsten in de Formule 1 zijn vooral te wijten aan feit dat we veel in de betrokkenheid van de fans hebben geïnvesteerd, het filmen in Ultra High-Definition en hogere vrachtkosten, die de verminderde teambetalingen ruimschoots compenseerden,” zo meldt Liberty in de bedrijfsdocumenten.

“Ook zijn de algemene, verkoop- en administratiekosten gestegen in het vierde kwartaal, net als in heel 2017, dit als gevolg van meer personeel en nieuwe bedrijfsruimten.”

CEO Chase Carey hoopt vanaf dit jaar de vruchten te plukken van de investeringen van het voorbije jaar.

“We zijn goed gesetteld in onze kantoren in Londen,” laat Carey weten. “Momenteel hebben we zo’n 120 mensen aan personeel en dat hopen we op te drijven tot 150 tegen het midden of het einde van 2018.”

“Er wordt verwacht dat de overheadkosten ongeveer 40,5 miljoen euro groter zullen zijn ten opzichte van 2016. Dat bedrag is uitgezonderd marketing- en ontwikkelingskosten, die hoofdzakelijk aan nieuwe initiatieven toe te schrijven zijn.”

“Een jaar geleden hadden we 3,25 miljard euro schulden en dat hebben we kunnen terugbrengen naar 2,5 miljard, zo besparen we jaarlijks al ongeveer 93 miljoen euro aan rentelasten en krijgen we een beter belastingtarief.”

Carey ziet de toekomst van de Formule 1 dan ook rooskleurig in want hij ziet een management dat er alles aan doet om zijn visie waar te maken en zo de inkomsten van de sport te verhogen.

“We zijn op een positieve manier verrast door het enthousiasme van de bestaande partners om hun relatie met ons te versterken en zelfs uit te bouwen. Daar bovenop is er ook nog veel interesse van nieuwe partners.”

“Het zal misschien veel tijd vergen om hen over de streep te trekken maar we hebben een visie op de lange termijn,” besluit Carey.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023