Italiaanse media furieus: “Ze moeten racedirecteur Niels Wittich onmiddellijk ontslaan!”

Ferrari
Ferrari

In de Italiaanse media is er fel gereageerd op de beslissingen die racedirecteur Niels Wittich en de stewards tijdens de GP van Australië namen en dan in het bijzonder op de tijdstraf die Ferrari-rijder Carlos Sainz kreeg.

Na afloop van de GP van Australië was er niet alleen veel te doen rond de drie rode vlaggen die bovengehaald werden maar ook over het al dan niet uitdelen van straffen. Zo kreeg Carlos Sainz een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij van de vierde plaats terugviel tot helemaal buiten de punten. Daarnaast werden andere incidenten tijdens dezelfde herstart niet bestraft of zelfs helemaal niet onderzocht door de wedstrijdleiding. Denk bijvoorbeeld maar aan Logan Sargeant die Nyck de Vries achteraan aanreed.

Ook in de Italiaanse media wordt er furieus gereageerd op de inconsistente beslissingen van racedirecteur Niels Wittich en dan in het bijzonder de tijdstraf van vijf seconden die Carlos Sainz kreeg.

Zo vindt ‘Corriere della Sera’ dat het fout was van racedirecteur Niels Wittich om Sainz na zijn aanrijding door te verwijzen naar de stewards om een oordeel te vellen over de aanrijding met Alonso.

“Raceleider Niels Wittich krijgt een nul op tien van ons. Hij deed, net als zijn voorganger Michael Masi, alles verkeerd. Hij wil zichzelf op allerlei vlakken indekken zodat hij niet verantwoordelijk kan geacht worden,” aldus ‘Corriere della Sera’. “De FIA krijgt een nul omdat ze op geen enkele manier enige flexibiliteit tonen in het toepassen van de regels. De regels werden zelfs niet correct toegepast. Ze moeten Wittich onmiddellijk ontslaan!”