Italiaanse pers wil Alonso bij Ferrari

De Italiaanse pers is het blunderen van Kimi Raikkonen doorheen het seizoen helemaal beu. De Finse rijder gaat volgens hen van kwaad naar erger en kan maar best zijn zitje bij de Italiaanse renstal Ferrari aan Fernando Alonso afstaan.

Zo vertelt Gazzetta dello Sport dat men volgens hen de deur voor Kimi naar komend seizoen moet dichthouden en dat het fout was zijn contract te verlengen. De Spaanse radiozender Cadena Ser zegt dan weer dat een overgang van Alonso al te laat is voor 2009.

Luca di Montezemolo sprak eerder al met Raikkonen omdat hij wilde weten wat er met de Fin aan de hand was. Volgens de Ferrari-president was Raikkonen gewoon op zoek naar de oorzaken van zijn blunders met de bedoeling alsnog te verbeteren. Op dit ogenblik lijkt hij meer op een mecanicien die alle instructies van de wagen is kwijtgespeeld. Raikkonen heeft nog 2 races om te laten zien dat hij Massa kan helpen en indien dat niet zal lukken eisen de media een telefoontje naar Alonso.

Ook Jody Scheckter is van mening dat men voor de Fin te soepel is op dit ogenblik.

"Hij zou het zo makkelijk niet hebben moest Enzo Ferrari er nog zijn. Ik denk dat ze dringend iemand nodig hebben die de wagen onder controle heeft maar ook alles rondom het racen. Men heeft iemand nodig met de ingesteldheid van Fernando Alonso", aldus Jody Scheckter.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023