Jacques Villeneuve gaat rallycrossen

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve gaat volgend jaar deelnemen aan het wereldkampioenschap rallycross.
image
De Canadees neemt plaats achter het stuur van een 600 pk sterke Peugeot 208 van het Albatec Racing team. Dat team kende vorig seizoen zijn debuut in het Europees kampioenschap, met Andrew John Scott, tevens de teambaas, achter het stuur.

Het zal de allereerste keer zijn dat het FIA World Rallycross Championship wordt georganiseerd, maar Villeneuve spreekt al meteen titelambities uit. “Ik kijk er echt naar uit om te gaan rallycrossen met Albatec Racing. Door mijn ervaring in het ijsracen ben ik laaiend enthousiast om lekker te gaan schuiven in een 600 pk sterke Peugeot 208 op een combinatie van asfalt en losse ondergronden, om over de jumps nog maar te zwijgen.” glundert Villeneuve. “Met de toevoeging van een FIA wereldkampioenschap was het een te mooie kans om te laten schieten.”

“We hebben al een succesvolle test in Frankrijk achter de rug en ik was erg verrast door de kwaliteit van het team, vooral langs de kant van de ingenieurs. Het doet me een beetje terugdenken aan mijn tijd in de Formule 1. De wagen reageert zeer direct en het vermogen is enorm, maar wie zou niet blij worden met 600 pk onder de kont? Ik was ook zeer aangenaam verrast te merken hoe goed de wagen veranderingen slikt, en kijk dan ook enorm uit om aan de races te beginnen.”

Villeneuve nam reeds deel aan onder meer de Le Mans Series, Nascar en V8 Supercars en Indycar. Bij deze laatste veroverde hij in 1995, net voor hij de overstap naar de Formule 1 maakte, de titel. In 1997 werd de Canadees ook wereldkampioen Formule 1, na een spannende titelstrijd met Michael Schumacher. De Duitser werd na een felbesproken aanrijding met Villeneuve uiteindelijk geschrapt uit het eindklassement van het wereldkampioenschap.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}