James Vowles verlaat Mercedes en wordt nieuwe Williams-teambaas

Williams Racing
Williams Racing

Het Williams F1 team heeft vandaag James Vowles bevestigd als nieuwe teambaas, Vowles maakt de overstap van Mercedes.

James Vowles zal zijn functie van nieuwe teambaas bij Williams vanaf 20 februari opnemen. Daarmee gaat Vowles dus net op tijd aan de slag om vanaf de eerste race van het F1-seizoen 2023 het Williams F1 team te leiden. Begin maart staat met de GP van Bahrein immers de eerste race gepland.

De voorbije vier seizoenen was James Vowles Motorsport Strategy Director bij het Mercedes F1 team. In totaal heeft Vowles ruim 21 jaar ervaring in de Formule 1.

“Ik kan niet wachten om bij Williams Racing aan de slag te gaan,” zegt Vowles in een reactie op het nieuws. “Het is een eer om een team met zo’n rijke geschiedenis te mogen vervoegen. Het team is een icoon in deze sport en een team dat ik enorm respecteer. Ik kijk uit naar deze uitdaging.”

“Mercedes heeft me steeds gesteund in mijn carrière en ik verlaat Brackley na twintig jaar en onder erg goede omstandigheden. Ik ben Toto Wolff voor alles dankbaar, het was een ongelooflijke ervaring en het was een erg speciale ervaring samen te falen en successen te boeken.”

“Williams Racing heeft vertrouwen in mij gesteld en ik zal hetzelfde langs mijn kant doen. Williams heeft een enorm potentieel en onze gezamenlijke reis begint binnen enkele weken.”