“Jammer dat Honda net nu de F1 verlaat, ze hadden een geweldige toekomst”

Pierre Gasly heeft bijna zijn volledige F1-carrière met Honda-motoren gereden. De Fransman weet dan ook als geen ander welke progressie Honda de voorbije jaren boekte.


“Ik heb een redelijk lange samenwerking met hen, eentje die in 2017 in de Super Formula begon,” aldus Gasly. “Ik heb echt van onze samenwerking genoten en ik geniet er nog steeds van om met deze jongens samen te werken.”

“Ze zijn echt geëngageerd, toegewijd, en wanneer ze een doel in hun hoofd hebben dan werk ze zo hard tot ze dat doel bereiken. Om eerlijk te zijn is het dan ook erg jammer.”

“We hebben echter nog heel wat races samen en we moeten er voor zorgen dat we er het beste van maken. Ik ben er zeker van dat we tegen eind volgend jaar enkele mooie resultaten zullen behalen.”

In Italië slaagde Gasly erin om zijn eerste F1-overwinning te behalen. De Fransman deed dat met de AlphaTauri F1-bolide en een Honda-motor, ondanks de uitzonderlijke omstandigheden een duidelijk teken van de progressie die Honda met haar motor wist te boeken.

“Het is erg jammer om hen na zo’n hard werk te zien vertrekken. De evolutie, de ontwikkeling, het was erg indrukwekkend de voorbije jaren,” blikt Gasly terug op de voorbije jaren met Honda.

“Ze slaagden erin om vorig jaar races te winnen. Dit seizoen slaagden ze erin om met twee teams te winnen, Red Bull en AlphaTauri. Ik zag een geweldig mooie toekomst voor hen. Hopelijk kunnen ze volgend jaar dan ook strijden voor de titel alvorens ze de F1 verlaten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}