Je hebt rijders met meningen, en dan heb je Rubens”

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher lijkt wel degelijk nog steeds de oude te zijn. De Duitser dwong Rubens Barrichello op gevaarlijke wijze opzij. Rubens was bij Top Gear al sneller dan de ‘Stig’, en laat nu net Schumacher ooit op Top Gear zichzelf voorgesteld had als zijnde de ‘Stig’ (wat natuurlijk niet waar is). Vandaag klopt hij Schumi dus weer, al was het deze keer iets gevaarlijker…
Waaaw, ik spreek niet over de herhalingen, maar op het exacte ogenblik tijdens de race hield ik na lange tijd nog eens mijn adem in. Rubens Barrichello zit met zijn FW32 onder de achtervleugel van de MGP W01 van Michael Schumacher. Barrichello was duidelijk veel sneller aangezien hij op zachte banden reed. Wanneer beide heren zich op het rechte stuk bevinden kan Barrichello optimaal profiteren van de slipstream van Schumacher. De Braziliaan sluit aan terwijl Schumacher zich langzaam, en legaal, naar de rechterzijde begeeft. Het scheelde niet veel of Barrichello had zijn wagen van de pitmuur kunnen krabben. Gelukkig kwamen beide rijders er zonder kleerscheuren vanaf. De FIA zal het incident wel nog onderzoeken.

image

“Vlak voor het rechte stuk zat ik zowat 5 centimeter fout. De wagen spinde en op dat ogenblik wist ik dat Rubens me zou passeren. Ik stuurde naar rechts en dacht dat Rubens wel zo verstandig zou zijn om voor de linkerzijde te kiezen. Rijders hebben altijd verschillende meningen. Je hebt rijders met meningen, en dan heb je Rubens nog”, aldus Michael Schumacher.

Williams-rijder Rubens Barrichello kon er achteraf nog redelijk om lachen. Graag wil hij dat het publiek in alle neutraliteit ook eens haar visie over het voorval geeft.

“Michael haalde vandaag iets uit zijn verleden naar boven. Hij plaatste iets in de toekomst dat me vandaag mijn gevaarlijkste incident uit mijn carrière bezorgde. Michael is van mening dat ik iemand ben die snel weent om de dingen die rondom me gebeuren. Graag zou ik de meningen van de supporters dan wel eens horen”, zo verklaarde Rubens Barrichello.

image

Bron: *****BBC Live*********

a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”GD5D3920.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021