“Je kan Bernie Ecclestone niet vervangen door één persoon”

Volgens voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo kan men voor F1-baas Bernie Ecclestone niet zomaar een vervanger vinden.

Bernie Ecclestone staat al bijzonder lang aan het hoofd van de Formule 1. De voorbije jaren werd er echter al druk gespeculeerd over zijn mogelijke vervanger. Gezien de leeftijd van Bernie Ecclestone, 85 jaar, is het ook logisch dat er wordt nagedacht over zijn mogelijker opvolger, alleen is het maar de vraag of er momenteel een plan op tafel ligt mocht Ecclestone er plots niet meer zijn.

Er wordt gevreesd van niet want ook toen Ecclestone de voorbije jaren bij enkele rechtszaken betrokken was volgde er enige paniek. Er werd toen gevreesd dat Ecclestone achter de tralies zou verdwijnen en de Formule 1 onbestuurbaar zou worden.

Ondertussen wordt er vooral gespeculeerd over een mogelijke opvolger omwille van Ecclestone zijn leeftijd. Ook Ecclestone heeft immers het eeuwige leven niet. Volgens voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo moet de Formule 1 dan ook dringend werk maken van een opvolger. Meer zelfs, volgens di Montezemolo zal een opvolger niet volstaan en zal er een andere manier van bestuur in de Formule 1 moeten komen.

“Vroeg of laat moet de F1 nadenken over hoe het Bernie zal vervangen,” zei Luca di Montezemolo tegenover ‘CNN’. “Bernie is een fantastisch persoon. Het zal onmogelijk worden om een persoon te vinden om hem te vervangen, het zou ook verkeerd zijn. Het is belangrijk om na te denken over een nieuw bestuur voor de Formule 1.”

“De F1 zou beter drie verschillende en duidelijke eigenaars hebben. Een daarvan is de FIA, dat de regels kan bepalen en de politieke macht heeft, net als een voetbalfederatie. Vervolgens zijn er de teams, die de spelers zijn, er er is nog de houder van de commerciële rechten dat de sport moet promoten en haar aantal klanten moet zien te verhogen. De zaken onderling laten overlappen is een grote fout,” besluit de voormalig Ferrari-baas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}