Jean-Eric Vergne Formule E-kampioen, Frijns wint seizoensfinale

De Nederlander Robin Frijns heeft de seizoensfinale van de Formule E in New York gewonnen. Jean-Eric Vergne moest op zaterdag zijn titelfeestje nog uitstellen maar mocht op zondag dan toch de titel vieren.

Vergne eindigde de race als zevende in de punten, wat volstond voor het veroveren van zijn tweede Formule E-titel. Lucas di Grassi en Mitch Evans maakten nog kans op de titel maar in de laatste ronde van de race reden ze nog tegen elkaar.


Daardoor slaagde Sebastian Buemi erin om alsnog als tweede in het kampioenschap te eindigen. Robin Frijns trok er zich allemaal weinig van aan en reed van op de derde startplaats een sterke race en wist te zegevieren. Onze landgenoten Stoffel Vandoorne en Jerome D’ambrosio finishten de race als achtste en elfde.


Stoffel Vandoorne eindigde zijn debuutseizoen bij het eveneens debuterende HWA Racelab met 35 punten op de zestiende plaats, ruimschoots beter dan teamgenoot Gary Paffett die slechts negen punten behaalde. Jerome d’Ambrosio eindigde als elfde in het kampioenschap.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023