Jean-Eric Vergne rijdt komend weekend Formule E

De Fransman Jean-Eric Vergne blijft niet bij de pakken zitten. Nadat hij te horen heeft gekregen dat hij niet meer welkom was bij Toro Rosso, krijgt hij dit weekend de kans om zich te bewijzen in de Formule E.
image
Andretti Autosport, het team van voormalig F1-coureur Michael Andretti, geeft JEV een zitje in de Formule E tijdens de wedstrijd in de Uruguayaanse badplaats Punta del Este. Hij mag in de wagen rijden die, tijdens de eerste twee wedstrijden, bestuurd werd door Charles Pic en Matthew Brabham.

Het Formule E seizoen is een nieuwe klasse in de autosport. Het is een kampioenschap verreden met elektrisch aangedreven wagens. Vergne reageert enthousiast: “Het komt niet vaak voor dat ik in deze periode van het jaar nog de mogelijkheid krijg om te racen. Ik kijk er naar uit om deze uitdaging aan te gaan. Hoewel ik geen ervaring heb in deze nieuwe klasse van racen, zie ik het wel zitten te racen voor een team zoals Andretti Autosport.”

Verder is de teambaas, Andretti, erg verheugd om Vergne een zitje te kunnen aanbieden. “We zijn erg blij met de komst van JEV. Hij is erg getalenteerd en we verwachten dat we een mooi resultaat kunnen boeken met hem,” aldus Andretti. Dat er een rijder rechtstreeks van de Formule 1 komt, is volgens Andretti ook belangrijk: “Als een rijder als Vergne interesse toont in de Formule E, wil dit iets zeggen over het potentieel van deze klasse.”

Het ziet ernaar uit dat het maar een avontuurtje wordt voor Vergne. Het blijft waarschijnlijk bij deze ene keer. Vergne liet reeds weten interesse te tonen in Indy Car, waar hij graag aan de slag wil.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022