Jean-Eric Vergne wint Formule E-race in India, Stoffel Vandoorne in de punten

DS Penske Racing
DS Penske Racing

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is tijdens de allereerste Formule E-race in India in de punten gefinisht. Teamgenoot Jean-Eric Vergne won na een spannende strijd de race.

Polesitter Mitch Evans kende geen al te beste race, hij werd door teamgenoot Sam Bird uit de race geknikkerd toen die zich in zijn Jaguar verremde. Allebei verloren ze heel wat plaatsen maar in tegenstelling tot Evans kon Sam Bird wel verder racen.

Uiteindelijk slaagde Vergne er na een spannende race in om te zegevieren, voor Nick Cassidy en Sebastien Buemi. Buemi verloor zijn podiumplaats echter door een straf waardoor Da Costa uiteindelijk als derde finishte.

Wk-leider Pascal Wehrlein, die op vrijdag nog zwaar crashte tijdens een oefensessie, reed een sterke race en profiteerde van onder mee de chaos aan het einde van de race om van de twaalfde plek zich terug te knokken naar P5. Door de straf voor Da Costa werd dat zelfs een vierde plaats.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zag teamgenoot Jean-Eric Vergne voor het eerst in twee jaar zegevieren. Als regerend kampioen slaagde hij er opnieuw maar net in om in de punten te finishen. Door de straf voor Antonio Felix da Costa won ook Vandoorne uiteindelijk nog een plaats en werd hij op P8 geklasseerd.