Jean Todt: “Charles Leclerc is al een ‘geweldige kampioen’ maar hij mist nog iets”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig FIA-baas Jean Todt is Charles Leclerc al een ‘geweldige kampioen’, dit ondanks dat de Monegask zich nog niet tot F1-kampioen wist te kronen. Tegelijkertijd ontbreekt het Leclerc volgens Todt nog aan iets.

“Charles is al een geweldige kampioen,” vertelt Todt in gesprek met het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’. “Het ontbreekt hem nog aan iets, ik hoop dat hij het snel heeft.”

Jean Todt vertelt echter niet wat het Leclerc, die door zijn zoon Nicolas Todt wordt gemanaged, het juist ontbreekt.

Todt blikt ook terug op het seizoen van Ferrari tot dusver. De voormalig FIA-baas kent Ferrari bijzonder goed want hij stond mee aan het hoofd van het Ferrari-team toen Michael Schumacher de sport domineerde en met Ferrari vijf wereldtitels veroverde.

“Ferrari had dit seizoen op een bepaald punt de beste wagen,” aldus Todt. “Vervolgens hebben ze enkele opportuniteiten gemist, ik denk daarbij aan de strategie, een safety car die op het verkeerde moment op de baan kwam, problemen met de betrouwbaarheid.”

“Er zijn verschillende aspecten die ze duur betaald hebben. Ze moeten daaruit leren en er voor zorgen dat ze niet opnieuw gebeuren.”

“Je mag nooit niets laten liggen. Wanneer je niets op tafel laat liggen dan zijn alle ingrediënten daar om wereldkampioen te worden.”

Op een nieuwe wereldtitel is het voor Ferrari echter al wachten sinds 2008, toen het voor de laatste keer kampioen werd bij de constructeurs.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022