Jean Todt: “Het verbaast me dat Mercedes blijft domineren”

FIA-president Jean Todt is verbaasd door de vele wereldtitels op rij die Mercedes tot dusver heeft weten te behalen.


Mercedes domineert de Formule 1 sinds 2014 en de introductie van de V6-hybridemotoren. Zes wereldtitels op rij, zowel bij de rijders als de teams. Het verbaast ook FIA-president Jean Todt die zelf jarenlang succes beleefde bij Ferrari.

“Het is verbazingwekkend,” aldus Todt volgens ‘Racer.com’. “Ik denk niet dat de mensen beseffen hoe moeilijk het is om dat te verwezenlijken.”

“Om dat zes jaar op rij te doen is opmerkelijk, zeker wanneer je andere teams hebt zoals Ferrari en Red Bull en ook veel geweldige rijders.”

Todt maakte vervolgens de vergelijking met een gewichtheffer die 200 kg moet tillen en het een bepaalde periode moet zien vast te houden.

“Normaal komt het naar beneden!” waarmee Todt tracht te verduidelijken dat je normaal de F1 ook maar even kan domineren.

Samen met Ferrari en Michael Schumacher domineerde Jean Todt ooit zelf de Formule 1 en hij beseft dan ook als geen ander wat het vraagt om zoals Mercedes jarenlang aan de absolute top van de Formule 1 te staan.

“Ik heb enorm veel respect ervoor en het herinnert me aan enkele herinneringen,” aldus Todt.

“Zelfs al moet ik toegeven dat ze het beter deden, zes titels bij de constructeurs en de rijders tegenover zes bij de constructeurs en vijf bij de rijders, en dat terwijl ze een enorm sterke tegenstand hadden.”

Volgens Todt had Mercedes het trouwens vorig jaar veel moeilijker dan dat het eruit zag.

“Ik had het gevoel dat het zeer moeilijk voor hen was, moeilijker dan dat het eruit zag,” blikt Todt terug op het F1-seizoen 2019.

“Het is echter een combinatie: je moet een geweldige rijder hebben, een geweldige wagen en een geweldig team. Het is immers zo’n enorm competitieve omgeving. Wanneer je ze alledrie niet hebt dan werkt het gewoon niet,” besloot Todt.


a:0:{}
Maximilian Günther heeft de Formule E-race in Santiago gewonnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde de race als zesde en komt aan de leiding in het Formule E-kampioenschap.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed