Button: “Podiumplaats tijdens GP van Groot-Brittannië staat op mijn to-do-lijst”

Een podiumplaats tijdens zijn thuisrace in Groot-Brittannië, dat wil Jenson Button nog verwezenlijken.

Zijn beste resultaat tot dusver tijdens de GP van Groot-Brittannië is een vierde plaats. Button slaagde er in 2004, 2010 en 2014 in, maar op het podium geraken lukte nog niet. Die podiumplaats tijdens zijn thuisrace staat dan ook nog op zijn to-do-lijstje.

“Op het podium finishen tijdens de GP van Groot-Brittannië staat helemaal bovenaan op mijn to-do-lijst,” zegt Button in de aanloop naar de GP van Groot-Brittanië van komend weekend. “Ik heb bijna al de rest in de F1 bereikt dat ik wenste te bereiken. Ik stond echter nog nooit op het podium in Silverstone.”

“Dat wil ik echt bereiken en het zou aanvoelen als een overwinning.”

Afgelopen weekend finishte Button als zesde tijdens de GP van Oostenrijk. Nog niet meteen in de buurt van het podium maar wel een belangrijke puntenfinish voor hemzelf en McLaren. Het doet dromen van nog betere resultaten maar een podiumplaats dit seizoen in Silverstone, daar hoopt Button niet op.

“Het zou mooi zijn om dit jaar eindelijk op dat podium te staan maar realistisch gezien is het onmogelijk,” besluit Button.

Mogelijk is het voor Button zijn laatste kans op een podiumplaats tijdens de GP van Groot-Brittannië. Voor het zoveelste jaar op rij bestaat de kans immers dat de Brit aan zijn laatste F1-seizoen bezig is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}