Jeremy Clarkson: “Ik zie liever een bloem groeien dan dat ik naar een F1-race kijk”

Jeremy Clarkson heeft over alles een duidelijke mening, ook over de F1. Op zijn eigen welbekende manier reikt de Amazon-ster oplossingen aan.


Tijdens de laatste twee races was er behoorlijk wat actie op de baan te bespeuren maar toch koos Jeremy Clarkson ervoor om naar de finale van Wimbledon te kijken tussen Djokovic en Federer, dat vertelt hij tegenover ‘Drivetribe.’

“Ik kijk eigenlijk liever naar hoe deze bloemen hier voor mij groeien dan dat ik naar een F1-race moet kijken,” aldus Clarkson. “Ik hou van de Formule 1.”

De Brit heeft ook zo zijn eigen idee over hoe de sport weer aantrekkelijk gemaakt kan worden.

“Om te beginnen moeten we van de regelneven af want elke fan wil gevaarlijke acties zien. Ik zou daar vijf extra punten voor geven.”

“De auto’s moeten ook sterker worden zodat ze niet meteen een deel van hun voorvleugel verliezen als ze elkaar raken bij een wiel-aan-wiel gevecht.

“De Formule 1 moet eens kijken hoe ze het bij het cricket doen. Daar hebben ze een vervelende, vijf dagen durende, voorstelling veranderd in een waar spektakel. Ik heb er niet naar gekeken maar ik heb het me laten vertellen, ik heb naar het tennis gekeken.”

“Ik wil scènes zien zoals die van Gilles Villeneuve en René Arnoux in de GP van Frankrijk van 1979, spannende wiel-aan-wiel gevechten. Laat ons het weer veranderen in een fatsoenlijke sport en niet in een veiligheidsoefening.”

“Ik kijk tegenwoordig liever naar een Formule E-race dan naar een F1-race,” besluit Clarkson.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}