Jerez in gesprek om vanaf 2021 GP van Spanje te organiseren

Jerez de la Frontera zou in gesprek zijn om opnieuw de GP van Spanje te organiseren.


Eind de jaren tachtig en begin de jaren negentig was Jerez de la Frontera de thuishaven van de Spaanse GP. Daar kwam echter verandering in toen de F1-race naar Barcelona verhuisde.

Enkele weken geleden raakte bekend dat er ook volgend jaar in Barcelona een GP van Spanje zal plaatsvinden. Volgens diverse berichten zou Jerez echter verregaande gesprekken met Liberty Media voeren om vanaf 2021 opnieuw de Spaanse GP te organiseren.

“Het stadsbestuur is al twee jaar aan het werken om de Formule 1 terug naar Jerez te kregen,” aldus Mamen Sanchez, de bugermeester van Jerez de la Frontera.

“We zijn hiermee begonnen en hebben een vertrouwelijk akkoord, ik hoop dan ook dat degenen die dit nieuws onthullen de onderhandelingen niet verstoren.”

De voorbije jaren stond Jerez op de MotoGP-kalender maar wat de F1 betreft is is het al jarenlang geleden dat er nog voorbereidende wintertests plaatsvonden. De laatste keer was in 2015.

Indien Jerez daadwerkelijk terugkeert op de F1-kalender zullen er dan ook ongetwijfeld nog infrastructuurwerkzaamheden moeten plaatsvinden, ook al voldoet het circuit van Jerez volgens de FIA aan een ‘Grade 1 circuit’.

De laatste GP van Spanje in Jerez de la Frontera vond in 1997 plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen