Jolyon Palmer bevestigt startnummer

Jolyon Palmer, die volgend seizoen rijder is bij Renault, heeft via de sociale media zijn startnummer bevestigd. De Brit rijdt met het nummer dertig op zijn Renault.
image
We zagen Jolyon Palmer al eerder rijden met het nummer dertig tijdens de vele vrije trainingen die hij voor Lotus afwerkte als reserverijder, maar de Brit heeft nu ook bevestigd dat hij met datzelfde nummer zal blijven rijden tijdens zijn Formule 1 carrière.

Voorafgaand aan het seizoen 2014 werden de rijders gevraagd om een vast nummer te kiezen, zodat de rijders makkelijker te herkennen zijn. De nummers hebben de keuze uit nummer 2 tot 99. Nummer één is immers gereserveerd voor de wereldkampioen. Wereldkampioen Lewis Hamilton besloot afgelopen jaar verder te gaan met zijn permanent nummer (44).

Jolyon Palmer kon dus een nieuw nummer kiezen, maar besloot om hetzelfde nummer te behouden als zijn periode als test- en reserverijder. Het nummer dertig zal vanaf de Grote Prijs in Australië gedurende twee jaar verbonden zijn aan Palmer, volgens het reglement. Verder vertelt het reglement ook dat het nummer van Jules Bianchi, nummer zeventien, niet mag gekozen worden.

Jolyon Palmer kreeg in oktober vorig jaar te horen dat hij gepromoveerd werd tot vaste rijder bij Lotus, maar ondertussen is Lotus overgenomen door Renault. Hoewel er veel geruchten gaande zijn in verband met het rijdersduo Maldonado-Palmer, wordt er verwacht dat Palmer aanstaande woensdag voorgesteld wordt tijdens de voorstelling van het ‘nieuwe’ Renault team. Wat betreft de toekomst van Pastor Maldonado is er nog geen duidelijkheid.

Jolyon Palmer is tot dusver de enige rookie voor het seizoen 2016, maar het is nog wachten op het rijdersduo van Manor.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print