Jordan: “Een juweel, net als Lewis Hamilton, Ayrton Senna en Michael Schumacher”

F1-boegbeeld en BBC-commentator Eddie Jordan verklaarde in BBC Breakfast dat Jules Bianchi “een wereldkampioen in wording” was.

Het overlijden van Jules Bianchi lokte een storm van reacties uit. Iedereen is ontsteld door het droevige nieuws, nadat de jonge Fransman negen maanden keihard voor zijn leven vocht na zijn ongeluk tijdens de Grote Prijs van Japan in oktober vorig jaar.

“We vinden maar zelden zo’n prachtig juweel als Lewis Hamilton, Ayrton Senna en Michael Schumacher. Jules had alles in zich om zich bij dat rijtje te voegen.” vertelde Eddie Jordan. “De omstandigheden waren onfortuinlijk, en we kunnen er heel wat uit leren, maar de virtual safety car is al een hele verbetering, en op dit moment denk ik niet dat het veiliger kan.”

“Jules Bianchi werd enorm geapprecieerd, gelieft en aanbeden. Een jongen uit de duizend en een wereldkampioen in wording.”

Ook Jordan’s collega-commentator Allan McNish deelt dezelfde mening. “Hij had een enorme glimlach, en hij deed niet alleen fantastische dingen op het circuit, maar ook er naast. Hij heeft dat team echt vooruit geholpen.”

“Als je terugkijkt naar Monaco 2014, dat was echt één van zijn beste prestaties, en het bracht ook de eerste punten mee voor het Manor-team. Het gaf hen de hoop om verder te gaan, en terug te keren in 2015. Het gaat niet enkel over het verlies van een vriend of collega, maar ook van iemand met zo’n enorm talent. Hij werd veel te vroeg van ons ontnomen.” aldus McNish.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}