Jos Verstappen: “Ik denk niet dat de F1 in Zandvoort nog doorgaat”

In een interview met “De Telegraaf” laat Jos Verstappen verstaan dat hij zich niet kan inbeelden dat er dit jaar een GP van Nederland zonder publiek plaatsvindt.


Het had dit weekend en vooral vandaag een echt ‘Hollands Feestje’ moeten worden. Voor het eerst in jaren een F1-race op het circuit van Zandvoort en liefst nog met Max Verstappen uiteraard als racewinnaar.

Kosten noch moeite werden gespaard en het circuit van Zandvoort werd dan ook stevig onder handen genomen om het aan te passen aan de hedendaagse normen van de Formule 1. Al maandenlang wordt er over de nieuwe spectaculaire bochten en banking gesproken maar het zal stil blijven vandaag in Zandvoort.

Geen oorverdovend lawaai veroorzaakt door de F1-bolides en de Nederlandse fans. Wel een gloed nieuw circuit dat er enigszins troosteloos bij ligt en waarschijnlijk zelfs pas in 2021 de Formule 1 zal verwelkomen.

“Dit was een race waar de hele Formule 1-wereld naar uitkeek. Het had één groot feest moeten worden”, aldus Jos Verstappen in gesprek met ‘De Telegraaf’.

“Ik kan me niet voorstellen dat er dit jaar nog in Zandvoort geracet wordt. Het is of mét publiek, of niet. Maar uiteindelijk is deze beslissing aan de Formule 1-organisatie en het circuit. Anders is doorschuiven naar volgend jaar een optie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner