Juan Pablo Montoya: “Max Verstappen is op weg naar de titel, Mercedes haalt Red Bull niet meer in”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Volgens voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya wordt het voor Mercedes moeilijk om het gat met Red Bull te dichten, wiens RB16B op een veel hoger niveau presteert. Max Verstappen lijkt volgens Montoya op weg naar de titel.

Met drie overwinningen op rij heeft Max Verstappen een comfortabele voorsprong op Lewis Hamilton in de voorlopige stand om het wereldkampioenschap en ook bij de constructeurs is Mercedes op achtervolgen aangewezen.

Volgende week zal Mercedes een aantal updates meebrengen naar Silverstone in de hoop het gat met Red Bull te dichten maar Juan Pablo Montoya vreest dat Mercedes te laat komt met haar inhaalbeweging.

“In mijn ogen zal het heel moeilijk worden voor Mercedes,” aldus Montoya tegenover ‘Motorsport.com.’

“In dit stadium hebben Max en Red Bull duidelijk aan snelheid gewonnen. Max doet het geweldig, hij staat er week in week uit. Ik zie niet echt hoe zij hem gaan verslaan.”

“Het enige aspect dat nog in het voordeel van Mercedes spreekt, is dat ze in Silverstone upgrades krijgen. Hopelijk is die stap groot genoeg om dichter bij Red Bull te komen, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat het genoeg zal zijn. Ik zie niet hoe ze dit kunnen omdraaien.”

De Colombiaan gelooft dat de combinatie van Max Verstappen in de Red Bull RB16B een moeilijk te kloppen combinatie is.

“Het is veel gemakkelijker om alles volledig onder controle te hebben als je de snelste auto hebt en alles mee zit,” zei Montoya.

“Dan is het makkelijker om het hoofd koel te houden, om alles vlekkeloos uit te voeren, in feite wordt alles makkelijker.”

“Ik denk niet dat het erom gaat dat Hamilton onder druk staat. Lewis is in mijn ogen nog steeds een geweldige rijder maar Red Bull heeft gewoon de snellere auto. Vooral in de handen van Max Verstappen, Red Bull is op een ander niveau.”

“Als je kijkt naar hoe het nu gaat, zou je ervan uitgaan dat Max dit kampioenschap zou moeten winnen, tenzij er iets bijzonders gebeurt.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed