“Kan de Fernando Alonso van nu de 25-jarige Alonso overtreffen?”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voormalig Red Bull-rijder Mark Webber vraagt zich luidop af of Fernando Alonso anno 2021 nog even ‘snel en moedig’ is zoals hij dat vroeger was.

Na twee jaar afwezigheid mochten we in Bahrein Fernando Alonso bij het Alpine F1 Team terug begroeten op de F1-startgrid. Zoals het er tot nu toe naar uitziet zullen podiumplaatsen, laat staan overwinningen, een aartsmoeilijke opdracht worden in 2021 maar alle hoop is gevestigd op volgend seizoen wanneer er nieuwe regels zullen gelden in de sport. 

Maar Alonso is niet meer van de jongste en ook zijn goede vriend Mark Webber denkt dat de tijd dringt voor de negenendertigjarige Spanjaard. 

“Ik ben een superfan van Fernando en hij weet dat,” vertelde Webber aan het Spaanse Marca.

“Hij had iets spectaculairs maar ik was bezorgd, omdat ik wist dat het niet gemakkelijk voor hem zou zijn. Als je Alonso, Schumacher, Lauda heet… kunnen comebacks ingewikkeld zijn, dat is in veel sporten bewezen.”

“Ik twijfel niet aan zijn motivatie, verre van dat zelfs. Hij is buitengewoon, zeer veelzijdig met vele soorten auto’s, maar de Formule 1 kent geen geduld. Het is het hoogste niveau, je kunt je niet verontschuldigen en zeggen ‘ik heb meer tijd nodig’.”

“Waarom is dat? Omdat je in de F1 altijd klaar moet staan en dat weet hij.”

Webber vraagt zich af op welke manier de leeftijd van Alonso een impact zal hebben op zijn prestaties. De Australiër ziet ook parallellen met de situatie van MotoGP-legende Valentino Rossi.

 “Dat is mijn vraag: Kan Fernando vandaag de Fernando op 25-jarige leeftijd overtreffen?” vraagt Webber zich af.

“Hij is net zo goed, hij heeft meer ervaring, maar… is hij echt zo snel, zo dapper? Dat is een vraag die alleen hij kan beantwoorden. Ik ben altijd positief over hem, maar de feiten zijn anders.”

“Kijk naar Valentino Rossi. Hij heeft het moeilijk, het is verschrikkelijk, ik haat het om hem zo te zien, ik weiger om hem zo te zien. We weten dat hij het kan omkeren, omdat we hem vertrouwen, maar de stopwatch liegt nooit, het is de verdomde realiteit.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022