“Kans is groot dat GP van Oostenrijk in juli doorgaat”

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat de GP van Oostenrijk de eerste race van het F1-seizoen 2020 zal worden.


De race op de Red Bull Ring lijkt gewoon op 5 juli te zullen doorgaan, de datum waarop de race ook oorspronkelijk gepland stond. Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko liet dat tegenover de Oostenrijkse radiozender ‘ORF’ verstaan.

Helmut Marko en Red Bull staan in nauw contact met de lokale overheid alsook de Oostenrijkse regering. Wel zouden er extra maatregelen genomen worden om er voor te kunnen zorgen dat alles veilig verloopt.

“Er wordt overleg gepleegd tussen de bondsregering en de promotor. Daarbij wordt naar een uitgebreide lijst van maatregelen en voorwaarden gekeken, daaronder ook een grand prix zonder publiek. We hopen allemaal dat het kan, alles wijst er op dat de kans zeer groot is.”

Volgens Marko zou één van de maatregelen ook kunnen zijn dat het personeel van de F1-teams tot een minimum beperkt blijft. Het essentieel personeel zou dan rechtstreeks met chartervluchten vanuit Groot-Brittannië en Italië naar Zeltweg, dat vlakbij de Red Bull Ring ligt, ingevlogen kunnen worden.

Daarnaast zouden er diverse extra screenings kunnen plaatsvinden en eventueel zou personeel van de teams alsook F1-personeel eventueel uit voorzorg eerst in quarantaine kunnen gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner